Letschert: ''Het is soms lastig dat ik op mijn woorden moet letten''

Timo Letschert ziet dat er grote verschillen bestaan tussen de Eredivisie en de Italiaanse Serie A. De FC Utrecht-verdediger merkt dat de nadruk in Italië meer ligt op het verdedigen, terwijl in Nederland de achterhoede ook bij de opbouw erg belangrijk is.

"Het is een zware competitie met een hoger niveau en goede spitsen", vertelt Letschert bij Voetbalzone over de Serie A. "Het is wel echt een ander spelletje in Italië. Er worden andere dingen verwacht. Het is zakelijker en meer gefocust op het verdedigen. Het balbezit moet je meer overlaten aan de mensen voor je. De verdedigers in Italië hebben een goede techniek en kunnen prima voetballen, maar er wordt niet van ze gevraagd in te dribbelen. Daarvoor lopen op het middenveld veel te goede spelers die dat kunnen."

"In Nederland moeten centrale verdedigers soms zelf de oplossing zoeken, omdat die niet altijd mensen voor zich hebben die dat kunnen", vervolgt Letschert. "Als je als verdediger het middenveld inspeelt, krijg je hem soms meteen weer terug. Als je in Italië de bal afgeeft bij het middenveld komt er een vervolg. In dat opzicht is het qua opbouw makkelijker voetballen in de Serie A. Als iemand vrijstaat, speel je hem in en krijg je die bal niet meer terug. Ze draaien open, weg of kaatsen hem schuin. Dat doorvoetballen is wel echt een verschil."

Ook qua mentaliteit verschilt het Italiaanse voetbal veel van het Nederlandse, zo meent Letschert. "Met Urby (Emanuelson, red.) praat ik er wel eens over. We hebben volgens mij precies dezelfde ervaring. Het is er gewoon kneiterhard, ook in de coaching. De trainers zijn een stuk minder gerelativeerd dan in Nederland. Dat is iets dat bij me past. Het is soms lastig dat ik hier meer op mijn woorden moet letten, terwijl je in Italië letterlijk alles kan en mag zeggen. Urby heeft diezelfde dingen meegemaakt en soms kijken we elkaar aan en denken hetzelfde."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
wo
3/04
FC Utrecht
20:00
PEC Zwolle
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
Bekijk de hele stand