Linssen haalt uit: ''Zo zorgt de VAR voor frustratie''

( 0 reacties)
Linssen haalt uit: ''Zo zorgt de VAR voor frustratie''

Het duel tussen FC Utrecht en Vitesse eindigde zondag in een bloedeloze 0-0. Toch werd er twee keer gescoord in Stadion Galgenwaard, maar beide treffers werden afgekeurd na ingrijpen van de videoscheidsrechter.

Dit tot frustratie van Vitesse-aanvoerder Bryan Linssen. "Er moeten betere afspraken komen", zegt Linssen in gesprek met De Gelderlander. "Op deze manier zorgt de VAR voor frustratie. Er is al uitgebreid gejuicht. Iedereen staat klaar voor de aftrap, maar vervolgens sta je vier minuten voor jandoedel te wachten. Het duurt soms zo verschrikkelijk lang. Dat is vervelend."

De doelpunten van Sander van de Streek (FC Utrecht) en Jake Clarke-Salter (Vitesse) werden terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Linssen ziet een trend bij de assistent-scheidsrechters. "Sinds de VAR er is, zijn ze terughoudender met vlaggen voor buitenspel", meent hij. "Als ze het niet 100 procent zeker weten, vlaggen ze niet. Maar soms volgt daarna een hoekschop en wordt het alsnog gevaarlijk. Terwijl het buitenspel was en een vrije trap had moeten zijn. Dat klopt niet."

Linssen irriteert zich aan het gebrek aan goed beleid. "Soms wachten grensrechters met vlaggen, maar vorige week bij mijn afgekeurde goal tegen PSV gebeurde dat juist weer niet. Terwijl op basis van de beelden het niet te zeggen is of dat buitenspel was. Ik weet het ook niet meer, hoor. Scheidsrechters en grensrechters zouden op z'n minst betere afspraken moeten maken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›