'Juist daarom zijn ze in Utrecht ook zo gek op Letschert''

Timo Letschert lag deze week onder vuur nadat hij afgelopen weekend in de kleedkamer over de schreef ging. Clubwatcher Tim Reedijk ziet in de FC Utrecht-verdediger geen 'dertien in een dozijn-voetballer'.

"Hij is geen doorsnee voetballer", schrijft Reedijk in het Algemeen Dagblad. "Niet iemand die de clichés aan elkaar rijgt in interviews. Geen speler die zich zonder morren houdt aan alle honderdduizend regeltjes die een club aan een selectielid stelt. En ook geen verdediger die een heel hoge pet op heeft van gezag."

Letschert is bij FC Utrecht echter uitgegroeid tot een publiekslieveling. "Want hij is óók een verdediger die een bepaalde onoverwinnelijkheid over zich heen heeft", weet Reedijk. "Sterk in de duels, begaan met zijn vak, met de uitstraling van een sloper. Zo iemand die je liever í­n je ploeg hebt dan tégen je. En daar houden ze wel van bij Utrecht, volksclub die het is."

Afgelopen zaterdag ging het mis in de rust bij het uitduel met ADO Den Haag, waar Letschert verbaal tegenover assistent-trainer Zeljko Petrovic stond. "Bij FC Utrecht kijken ze niet heel gek op van het incident. Letschert laat zich áltijd horen als het niet loopt. Op trainingen gebeurt het zo vaak dat Letschert schreeuwend en tierend over het veld gaat", aldus Reedijk, die weet dat Letschert hulp gaat zoeken.

"Maar allang is duidelijk dat die opvliegendheid in het karakter van de excentrieke gifkikker zit opgesloten en volgens ingewijden niet alleen op en rond het voetbalveld. Maar juist vanwege dat karakter - oprecht, uitgesproken zonder tact, een winnaar - zijn ze in Utrecht ook zo gek op Letschert."

FC Utrecht bepaalt deze week hoe het verder moet met Timo Letschert, die zaterdag tegen ADO zó over de schreef ging in de kleedkamer dat trainer Dick Advocaat hem direct wisselde.
Een profiel van een excentriekeling
(Premium) https://t.co/9u68ufZckj pic.twitter.com/vmpBt6myaI

— AD.nl/sportwereld (@ADSportwereld) April 9, 2019
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
wo
3/04
FC Utrecht
20:00
PEC Zwolle
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
Bekijk de hele stand