Advocaat waakt voor strijdbaar NAC: ''Want dan krijg je het moeilijk''

( 0 reacties)
Advocaat waakt voor strijdbaar NAC: ''Want dan krijg je het moeilijk''

Dick Advocaat vreest zaterdagavond voor een strijdbaar NAC Breda. De coach van FC Utrecht denkt dat de Domstedelingen in een vol Rat Verlegh Stadion een lastig 'Avondje NAC' te wachten staat. 

"De komende duels zijn waarschijnlijk voor hen de vraag of ze erbovenop komen of niet", zegt Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het 'Avondje NAC' is bekend en ik geloof dat het al vier dagen uitverkocht is."

"Dat zijn vervelende ploegen om tegen te spelen, het wordt een wedstrijd met heel veel strijd met het publiek erachter", vervolgt Advocaat. "Het belangrijkste is dat wij daar niet in mee gaan. Wij moeten de strijd wel winnen in duels maar er geen vechtwedstrijd van maken. Want dan krijg je het moeilijk." Waar NAC haar punten voornamelijk in eigen huis behaalt, geldt voor FC Utrecht exact het tegenovergestelde. 

De Domstedelingen doen het beter in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden. "Dat is ook zo vreemd. Maar het is wel zo dat we van de laatste drie thuiswedstrijden, allemaal gelijkspel, er twee hadden kunnen winnen. Moeten winnen. Qua overwicht, controle en kansen. Dan lukt het net niet, maar qua spel is het allemaal wel heel aardig. Tot aan het finale gedeelte. Daar stokt het vaak", legt Advocaat uit.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!