Davids getipt bij FC Utrecht: ''Die kans moeten ze hem gunnen''

0
Davids getipt bij FC Utrecht: ''Die kans moeten ze hem gunnen''

Edgar Davids zit over na te denken zijn trainersloopbaan weer op te pakken als er zich een Eredivsie-club meldt. Ulrich Landvreugd en Dick Schreuder, die hem ondersteunden bij het Engelse Barnet, trekken die conclusie. 

"Ik zou het weleens willen zien als Edgar besluit er voor de volle honderd procent voor te gaan en bijvoorbeeld FC Utrecht onder zijn hoede zou krijgen", zegt Schreuder tegen Voetbal International. Landvreugd: "En ik weet zeker dat als hij de mogelijkheid krijgt, en hij voelt zich goed bij die uitdaging, dat-ie het dan gewoon doet."

"Maar wel op een goed niveau", vervolgt Landvreugt. "Hij heeft genoeg aanbiedingen gehad, weet ik, van clubs uit de Spaanse Segunda División en Italiaanse Serie B onder andere, maar die heeft hij afgeslagen. De Eredivisie zou-ie wel goed vinden. Die kans moeten ze hem alleen wel gunnen."

Schreuder weet ook dat niet iedere goede voetballer een toptrainer is. "Maar Edgar… Hij is zó bezeten. Kan ook echt heel goed voor een groep praten, ja, verbaal is hij ijzersterk. Als motivator, maar net zo goed over tactiek, techniek, enzovoort. In mijn ogen heeft hij alles in huis wat een trainer nodig heeft."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›