Arbiter Bax: ''Ik ga naar huis met de juiste beslissingen''

1
Arbiter Bax: ''Ik ga naar huis met de juiste beslissingen''

Opnieuw speelde de VAR een belangrijke rol in een wedstrijd van FC Utrecht. Dit keer was het in het voordeel van de Domstedelingen en scheidsrechter Christiaan Bax is achteraf erg blij met het optreden van de VAR.

"Er zijn heel veel omgevingsfactoren die je proberen te beinvloeden, maar de enige manier om die wedstrijd correct te blijven fluiten is om rustig en rationeel te blijven", vertelt de leidsman na afloop van de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "Dat moet je ook bij dat scherm doen. Daar neem ik al mijn tijd voor. Uiteindelijk is het voor mij niet leuk dat ik twee keer naar het scherm moet, maar ga ik wel naar huis met de juiste beslissingen."

De VAR greep twee keer in tijdens de wedstrijd die door FC Utrecht met 1-5 werd gewonnen. Eerst kreeg Jesper Drost daardoor de rode kaart en later legde Bax de bal op de stip nadat er een overtreding werd gemaakt op Riechedly Bazoer.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Mar 2019 om 11:01
    de situatie van de rode kaart van heracles was toch ook een vergelijkbare situatie als de twee rode kaarten die emanuelson dit seizoen al kreeg en ook met die van joris van overeem. terecht rood dus als je deze situaties met elkaar vergelijkt. Kerk werd gewoon van het veld geschopt. Bazour was inderdaad een slim gekregen strafschop maar daarom niet direct ten onrechte.
zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›