Jong FC Utrecht niet verder dan gelijkspel in Maastricht MATCHDAY | Vier nieuwe namen in de basis bij Jong FC Utrecht Besloten training FC Utrecht: ''Parkeerplaats vol journalisten'' LAATSTE KANS | Speciale FC Utrecht-kersttrui 'back in stock' Zwaar programma voor FC Utrecht: ''Worden interessante weken''

Van Overeem positief: ''Elf wedstrijden die je allemaal kunt winnen''

( 0 reacties)
Van Overeem positief: ''Elf wedstrijden die je allemaal kunt winnen''

FC Utrecht heeft tegen De Graafschap een negatieve reeks afgesloten. De Domstedelingen wisten sinds tijden weer eens te winnen. Joris van Overeem hoopt met de zege op De Graafschap een punt achter een mindere periode te hebben gezet.

"We waren in de vorige wedstrijden niet goed genoeg, en heel veel schoten van de tegenstander vlogen er dan ook nog gelijk in", blikt Van Overeem in gesprek met ELF Voetbal terug. "We hadden vaak ook de eerste kans, maar die ging er dan vaak niet in en dan krijg je hem ongelukkig om je oren. Als je zo vaak achter elkaar verliest moet je gewoon alles doen voor een overwinning. Dat ging niet met mooi spel, maar het is wel gelukt."

Dat FC Utrecht ondanks de negatieve serie geloof in eigen kunnen bleef houden, heeft alles te maken met de kwaliteiten van hoofdtrainer Dick Advocaat, zo vertelt Van Overeem. "Hij schotelt een heel duidelijk plan voor hoe we gaan spelen. Hij is meester in het oppeppen van spelers. Vandaag krijgen we twee grote kansen, verdedigend weinig weggegeven. Aanvallend was het heel pover, dat wel. In de slotfase hadden we een gelukje, maar ik denk dat we dat hebben afgedwongen. Ze hadden verder nergens aanspraak op, denk ik."

Van Overeem denkt dat FC Utrecht de weg naar boven weer heeft ingezet. "Er komen nu sowieso drie wedstrijden aan waar je de punten in moet pakken, maar ik denk eigenlijk dat het een reeks is van elf wedstrijden die je allemaal moet kunnen winnen, en dan eindigen we uit bij Ajax."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 8 december 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›