''Natuurlijk houdt het ons bezig, wij lezen ook alle verhalen''

( 0 reacties)
''Natuurlijk houdt het ons bezig, wij lezen ook alle verhalen''

Jong FC Utrecht verloor maandagavond in eigen huis met 2-4 van Go Ahead Eagles. Het duel stond in het teken van oud-speler Leon de Kogel. Toch leidde het karakter van de benefietwedstrijd Go Ahead Eagles niet af.

"Wij zijn profs en moeten ons ding doen", zegt Jeroen Veldmate in De Stentor. "Maar natuurlijk houdt het ons bezig. Wij lezen alle verhalen ook over hem. Dat is indrukwekkend en raakt je. Dan moet je wel relativeren, vind ik. Als het om gezondheid gaat, of familie, is voetbal slechts bijzaak."

Veldmate wist als verdediger twee keer te scoren tegen Jong FC Utrecht. "In de jeugd heb ik wel eens twee doelpunten gemaakt, als prof nog niet. Het voelt wel lekker...", aldus de verdediger, die een strafschop benutte en een vrije trap fraai raak schoot. "De bal lag lekker voor een linkspoot. Langedijk was er net uit en Bakx was ziek. Toen mocht ik het doen."

Toch baalde Veldmate van de twee tegentreffers van Jong FC Utrecht. "Dat sloeg nergens op. Die gaven we echt te gemakkelijk weg. Gelukkig scoren we vier keer, dat was ook al even geleden en hadden we als ploeg wel even nodig. Nee, het was niet goed, maar we hebben gedaan wat we moesten doen en de drie punten gepakt."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 25 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›