VIDEO | VAR moment van de week: mogelijke penalty's PSV en FC Utrecht

0
VIDEO | VAR moment van de week: mogelijke penalty's PSV en FC Utrecht

Er was tijdens en na de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV veel te doen over de VAR. Vooral twee mogelijke penaltymomenten waren voer voor discussie.

Reden voor de KNVB om in het ARAG KNVB VAR moment te laten zien wat er precies gezegd werd door de arbitrage. Tijdens de mogelijke penalty voor Luuk de Jong werd er vastgehouden door Timo Letschert. Volgens arbiter Pol van Boekel niet genoeg voor een strafschop.

VAR Danny Makkelie dacht daar anders over: "Pol, ik heb hem bekeken. Hij wordt wel degelijk echt vastgehouden van begin tot het einde. Het shirt gaat ook een flink stuk omhoog. Het is een discutabel moment. Je hebt hem zelf gezien toch?" Scheidsrechter Pol van Boekel bevestigt dit en laat vervolgens doorspelen.

Ook de mogelijke penalty voor FC Utrecht in de slotfase laat de KNVB zien. "Ik zie een speler van PSV die glijdt uit en die knalt tegen een speler van Utrecht aan waardoor deze ten val komt", zegt Makkelie in het oortje van Van Boekel. "Ik denk dat het goed is dat je even gaat kijken." Van Boekel reageert: "Hij glijdt weg naar mijn mening en vervolgens heeft hij contact met Gustafson."

Toch wil de VAR dat Van Boekel gaat kijken: "Ik zou je willen adviseren om zelf te gaan kijken en dan zelf een mening te vormen op basis van de beelden. Ik laat je deze zien en wil dat je zelf een mening vormt. Ik vind wél dat hij de Utrecht-speler ten val brengt." Van Boekel blijft het echter ook na het zien van de beelden bij zijn standpunt: "Ik zie dat hij wegglijdt, vervolgens is er contact maar ik kan hier weinig mee. Ik vind het te weinig."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
20:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›