VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht verliest na zwakke eerste helft van AZ

FC Utrecht heeft zaterdagavond in Alkmaar verloren van AZ. De Domstedelingen speelden een zwakke eerste helft en zochten de kleedkamer op met een 2-0 achterstand. Dat kon in de tweede helft niet meer gerepareerd worden.

De ploeg van Dick Advocaat begon erg zwak aan de wedstrijd in Alkmaar. Het initiatief lag meteen bij de thuisploeg en AZ kreeg de nodige kansen om de score te openen. Dat gebeurde pas na 35 minuten toen Ricardo van Rijn het van afstand probeerde. Doelman Jensen raakte de bal nog aan, maar kon niet verhinderen dat deze via de binnenkant van de paal in het doel belandde. Dik vijf minuten later werd de score verdubbeld. Mats Seuntjes schoot de bal van net buiten het strafschop gebied onder Jensen door, die bij dat doelpunt zeker niet vrijuit ging.

In de tweede helft ging FC Utrecht hard op jacht naar de aansluitingstreffer. Dat leidde tot meerdere grote kansen, maar men was vooral ongelukkig in de afronding. Calvin Stengs scoorde in de blessuretijd het derde doelpunt voor de thuisploeg waardoor FC Utrecht de tweede seizoenshelft begint met een 3-0 nederlaag in Alkmaar.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Bergström, Letschert, Gavory; Van Overeem, Gustafson, Emanuelson(72. Van de Streek); Kerk(81. Boussaid), Venema(46. Bahebeck) en Tannane