'Gustafson is de personificatie van het wisselvallige spel van FC Utrecht''

FC Utrecht presenteerde deze winter Riechedly Bazoer en dat het is logisch dat hij minuten gaat maken in de Domstad. De grote vraag is alleen wie er dan uit het elftal verdwijnt.

Jeroen van Barneveld verwacht in elke geval niet dat Simon Gustafson zijn plek verliest, ook al speelt hij niet elke wedstrijd goed. ''Spelmaker Simon Gustafson is de personificatie van het wisselvallige spel van FC Utrecht, ondanks de florissante resultaten die de Domstedelingen boekten onder Advocaat. De ene week scoort hij een acht, de volgende week een vijf. Toch is de Zweed de meest waardevolle speler van FC Utrecht in de eerste helft van het seizoen in de eredivisie'', schrijft hij in het Algemeen Dagblad.

De Zweed scoorde vier doelpunten en hij gaf evenveel assists en daarmee is hij een belangrijke speler. Daarnaast zijn hij en Bazoer heel andere types. ''Een wissel van Gustafson voor Bazoer heeft mutaties op het middenrif tot gevolg, omdat powerhouse Bazoer van origine geen schaduwspits is met de creatieve ingevingen. In het aanvalsspel van FC Utrecht is Gustafson daarom een belangrijke pion.''

De journalist verwacht dat Advocaat door de komst van de middenvelder zijn systeem om gaat gooien. ''Hoewel Advocaat bij zijn komst eind september overschakelde naar drie middenvelders lijkt het luxeprobleem met een ruit op een viermansmiddenveld en twee spitsen opgelost. Het probleem verplaatst zich dan wel naar de voorhoede, waar Nick Venema, Ousamma Tanane, Gyrano Kerk en de teruggekeerde Jean-Christophe Bahebeck elkaar beconcurreren", aldus de verslaggever.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand