Bazoer levert flink in: ''Hij heeft een grote financiële concessie gedaan''

( 0 reacties)
Bazoer levert flink in: ''Hij heeft een grote financiële concessie gedaan''

FC Utrecht heeft zich deze week versterkt met Riechedly Bazoer. De 22-jarige middenvelder komt op huurbasis over van VFL Wolfsburg. Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, vertelt hoe de transfer tot stand kwam.  

"Het is eigenlijk begonnen bij Rick Kruys", stelt Zuidam bij Een Berg Sport. "Rick woont in De Meren en de moeder van Bazoer kwam achter hem te wonen. Hij vertelde dat aan mij, waarop ik zei: ga je daar een keer voorstellen. Toen is het contact tot stand gekomen." 

Pas later werd de interesse van FC Utrecht serieus. "Hij was toen nog onhaalbaar. Maar je ziet dat het uiteindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. Op een gegeven moment was er geen toekomst meer voor hem bij FC Porto. Toen heb ik contact opgenomen met z'n broer en hebben we hem heel intensief gesproken."

"Dan moet je ook nog een beetje geluk hebben dat ze er in gaan geloven. Dat is bij Bazoer wel gebeurd", vervolgt Zuidam, die bevestigt dat Bazoer flink heeft moeten inleveren. "De andere clubs hebben ook meegedacht, want dat salaris kunnen wij nooit in ons eentje betalen. Ook heeft Bazoer een grote financiële concessie gedaan. Hij heeft echt voor het totaalplaatje gekozen. Hij kan weer lekker thuiswonen in zijn eigen stad. Hij is vastberaden zichzelf weer op de kaart te zetten."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›