''En als Dick schreeuwt, begrijp ik wel wat hij van me verwacht''

( 0 reacties)
''En als Dick schreeuwt, begrijp ik wel wat hij van me verwacht''

Nicolas Gavory heeft enkele tijd moeten wennen sinds zijn komst naar FC Utrecht. Niet alleen door de nieuwe taal en omgeving, ook een nieuwe positie op het middenveld 

"Ik vind dat interessanter dan het middenveld, want ik heb hier de ruimte en het spel voor me. Ik kan er het middenveld aansturen", begint hij in gesprek met Topics.

Ook teamgenoten die Frans praten zijn handig voor Gavory. "Het is goed om ze te hebben om sommige opdrachten op trainingen te vertalen. Maar nu ik zes maanden bij FC Utrecht zit, heb ik dat minder en minder nodig. Natuurlijk ben ik vaak met 'J-C', Othmane en Oussama, ik zit ook met ze aan tafel, maar ik spreek met iedereen. Dat is belangrijk. Ik word steeds beter in Engels, wat ook normaal is. Dag voor dag, stap voor stap. En als Dick (trainer Advocaat, red.) schreeuwt, begrijp ik wel wat hij van me verwacht. Met hem spreek ik Engels."

Gavory moest ook wennen aan de manier van voetballen in de Eredivisie, ten opzichte van de Ligue 2. "Je hebt daar meer duels, meer lange ballen, het is fysieker. Defensies zijn compact dus het is moeilijker om te scoren. Hier gaat het om opbouw, de bal rond laten gaan. Je hebt hier meer ruimte en daar hou ik van. Het is enorm omschakelen als je vanuit de Ligue 2 in Nederland gaat voetballen. Het kost tijd om je aan te passen aan het spel en om vanuit de opbouw te gaan voetballen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›