Advocaat vol lof: ''Daarin is FC Utrecht ook echt een grote club''

( 0 reacties)
Advocaat vol lof: ''Daarin is FC Utrecht ook echt een grote club''

Dick Advocaat werd halverwege de eerste seizoenshelft hoofdtrainer van FC Utrecht. De 71-jarige oefenmeester kwam niet bij een voor hem onbekende club terecht. Advocaat speelde in de jaren tachtig al anderhalf jaar in de Domstad.

"FC Utrecht is echt een hele mooie club", zegt Advocaat in gesprek met Forza. "Een club met potentie. Niet alleen gezien het stadion, maar ook zeker gezien het achterland, de jeugdopleiding en de huidige selectie. Jordy Zuidam en Frans van Seumeren hebben met het beperkte spelersbudget een meer dan prima selectie neergezet."

Advocaat is ook zeer te spreken over de jeugdopleiding. "Er lopen in de jeugd meerdere spelers rond die in mijn ogen de eerste selectie kunnen gaan halen. Jaarlijks wordt er veel geld geïnvesteerd in de jeugdopleiding en dat zie je terug bij deze talenten. Veelal jongens uit de regio die zich graag willen laten zien aan het grote publiek", aldus Advocaat.

"Daarin is FC Utrecht ook echt een grote club", vervolgt de oefenmeester. "Als je ziet wat er allemaal bij komt kijken bij zo'n jeugdopleiding. Dat is echt prachtig om te zien. FC Utrecht is een club die leeft. Ik vind ons stadion prachtig", besluit Advocaat zijn lofzang.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›