Advocaat: ''Bij Utrecht moeten ze doen wat ze zelf in hun hoofd hebben''

( 1 reacties)
Advocaat: ''Bij Utrecht moeten ze doen wat ze zelf in hun hoofd hebben''

Dick Advocaat lijkt slechts een seizoen trainer van FC Utrecht te blijven. John van den Brom is de voornaamste kandidaat om de ervaren oefenmeester op te volgen, maar Advocaat sluit een langer verblijf in de Domstad niet uit.

"Het is een hartstikke leuke en goede groep die graag wil. Er zit nog genoeg in om aan te werken, dat is duidelijk", zegt de 71-jarige trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar het heeft niet alleen met mijn drive te maken. Ook met de vraag: wil ik nog wel doorgaan?"

Advocaat merkt dat het trainersbestaan veel tijd vergt. "Als ik naar huis ga, ga ik daar niet zitten", geeft hij aan. "Dan ga ik ook dingen terugkijken. Er gaat ontzettend veel tijd in zitten. En dan lees je weer een aardig stukje van één of andere psycholoog over tijd en geld. Tsja, zo veel tijd heb ik niet meer."

Assistent-trainer Zeljko Petrovic liet onlangs al weten dat Advocaat de juiste man is voor komend seizoen. "Niemand hoeft voor mij een lans te breken. Niemand", aldus Advocaat. "Bij Utrecht moeten ze doen wat ze zelf in hun hoofd hebben. Zoals ik dat ook doe. Ik ben twee maanden bezig en ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ga doen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 11 Dec 2018 om 12:18
    VanderBrom is een heel goede trainer, maar als Dick een jaartje door zou willen dan moet je daarvoor gaan. Heb mijn twijfels bij van der Brom of hij wel past binnen de Utregse mentaliteit. Dat zou tot botsingen kunnen leiden.
zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›