Peterson op scherp: ''Hij zal zich willen bewijzen tegen FC Utrecht''

FC Utrecht neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Heracles Almelo. Voor Kristoffer Peterson is het een bijzondere wedstrijd. De Zweed speelde jarenlang bij FC Utrecht, maar staat zondag tegenover zijn oude ploeg.

Sjors Ultee had Peterson als assistent-trainer onder zijn hoede bij FC Utrecht. Hij kent de aanvaller als een speler met ups en downs. "Die goal tegen Ajax in de eerste speelronde is typerend Kris", zegt Ultee in het Algemeen Dagblad. "Dat kan hij. Maar laatst was ik bij Fortuna Sittard - Heracles Almelo en schoot hij van dichterbij heel, heel veel over en naast. Als de goede momenten van Kris 'normaal' worden, dan kan hij zo in de top van Nederland of net erachter spelen. Of dat lukt, gaat zijn carrière bepalen."

Volgens Ultee brak Peterson door die grilligheid niet door bij FC Utrecht. "Hij is heel gedreven, maar dat kan positief of negatief uitpakken", meent Ultee, die tegenwoordig bij Helmond Sport werkzaam is. "In zijn jonge jaren hier kon hij zichzelf voorbij lopen in zijn drang om zich te bewijzen. Het waren hoge pieken tegenover diepe dalen. De ene bal in de kruising, de ander het stadion uit."

Bij Heracles Almelo was de druk in eerste instantie lager. "Nu verwachten mensen weer dingen van hem en de kunst zal voor hem blijven hoe daarmee om te gaan. Je ziet dat zijn spel volwassener is met minder gekke momenten, hij weet beter waar hij balverlies kan lijden. Maar ook de laatste weken speelt hij minder en je zag het balverlies bij Zweden. Hij zal altijd grillig blijven", aldus Ultee, die FC Utrecht wel waarschuwt. "Hij zal zich willen bewijzen tegen Utrecht. Dat levert hem óf energie op óf hij gaat eraan kapot, omdat hij zo graag wil."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
Feyenoord
14:30
FC Utrecht
wo
3/04
FC Utrecht
20:00
PEC Zwolle
zo
7/04
SC Heerenveen
20:00
FC Utrecht
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
9 Fortuna Sittard 26 -11 34
10 Sparta Rotterdam 26 -5 31
11 SC Heerenveen 26 -7 31
Bekijk de hele stand