FC Utrechtspeler wint met Jong Oranje van Zwitserse leeftijdsgenoten

Het Nederlands elftal onder 20 heeft gisteravond een knappe zege gepakt in en tegen Zwitserland. De Oranjespelers wisten met 1-3 te winnen.

PSV'er Cody Gakpo was de grote man in de Alpen, want hij nam alle doelpunten van het uitspelende land voor zijn rekening. Hij scoorde in de eerste helft twee doelpunten en daarmee leek de wedstrijd al beslist, maar na twee minuten in de tweede helft wist Zwitserland iets terug te doen via Yann Kasai. De wedstrijd werd even spannend, maar de voetballer van de Eindhovenaren maakte in de zeventigste minuut aan alle illusies een einde.

"Je zag de Zwitserse koppies daarna knakken", vertelde bondscoach Bert Konterman tegenover OnsOranje. Na die goal wisten de Zwitsers ook niks meer te creëren. "Op een Zwitsers schotje voorlangs na hebben zij eigenlijk niets meer gedaan, terwijl wij ook nog wel een vierde treffer hadden kunnen maken." Of FC Utrechtspeler Thijmen Nijhuis ook minuten heeft gemaakt wordt niet duidelijk uit het wedstrijdverslag.