VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht verliest op bezoek bij Vitesse

FC Utrecht heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Vitesse verloren. De Domstedelingen gingen met 2-1 onderuit. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

In de eerste helft gebeurde er vrij weinig al had de thuisploeg wel de overhand. Vitesse slaagde er echter niet in om daadwerkelijk grote kansen te creëren. Ook FC Utrecht had moeite om in het spel te komen. De Domstedelingen beperkten zich voornamelijk tot tegenhouden en kwamen er enkele keren gevaarlijk uit.

Na rust veranderde het spelbeeld langzaam maar zeker. FC Utrecht kwam wat meer uit de schulp en ging met meer pressie naar voren spelen. Dat zorgde ervoor dat Vitesse meer ruimte kreeg. Bryan Linssen profiteerde optimaal en zette de thuisploeg in de 58e minuut op voorsprong. Vijf minuten later was het opnieuw raak; Martin Ødegaard schoot fraai binnen vanuit een vrije trap.

Ruim tien minuten voor tijd zorgde de ingevallen Cyriel Dessers ervoor dat de spanning terug in de wedstrijd kwam. Vervolgens kreeg de ploeg van Dick Advocaat meerdere kansen op de gelijkmaker. Ook aan de andere kant vielen nog grote kansen te noteren. Gescoord werd er echter niet meer waardoor FC Utrecht met lege handen staat.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Klaiber, Janssen, Letschert, Gavory; Emanuelson(46. Van de Streek), Van Overeem(78, Gortler), Gustafson(65. Dessers), Kerk, Tannane