Dessers hoopt op meer vertrouwen: ''Dat gevoel is nu niet echt aanwezig''

( 0 reacties)
Dessers hoopt op meer vertrouwen: ''Dat gevoel is nu niet echt aanwezig''

Cyriel Dessers leeft in onzekerheid bij FC Utrecht. De Belgische spits staat in de ene week in de basis, maar kan een week later zo weer op de bank moeten plaatsnemen. Dessers hoopt op meer vertrouwen van trainer Dick Advocaat.

"Eigenlijk is het sinds januari al zo wisselvallig en wispelturig", zegt de 23-jarige aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan speel ik een wedstrijd, zit ik er weer vier of vijf op de bank, dan speel ik er weer twee. Dat is niet gemakkelijk. Vertrouwen vanuit publiek en staf is voor een spits zó belangrijk, dan kun je heel bepalend zijn. Maar dat gevoel is op dit moment niet echt aanwezig."

Dessers hoopt op een reeks wedstrijden. "Het zou lekker zijn om gewoon eens te mogen blijven staan, ook na een mindere wedstrijd of als je niet scoort", geeft hij aan. "Dat je daarna meteen weet: geen probleem, volgende week is er weer een kans om je te bewijzen. Dan groeien er ook automatismen met de spelers om je heen. Ik hoop dat ik daar nu wel de kans voor krijg, maar ik ben de baas niet."

Volgens Advocaat kan Dessers soms moeilijk meekomen in het spel, al hield hij zich zondag wel staande tegen Tom Beugelsdijk en Wilfried Kanon. "Zij zitten qua fysiek misschien wel bij de sterksten in de Eredivisie en ik heb wel laten zien dat ik een duel aankan", meent Dessers. "Maar dat is wel iets wat ik nog niet genoeg heb laten zien, zeker dit seizoen niet. Daar moet ik eerlijk in zijn. Het zit er écht wel in. Nu moet het er maar eens uitkomen", aldus de Belg.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 12 mei 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›