VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht boekt heerlijke zege tegen AZ

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht boekt heerlijke zege tegen AZ

FC Utrecht heeft vanavond wederom weten te winnen in eigen Galgenwaard. Tegen AZ werd het dankzij een eigen doelpunt van Ricardo van Rhijn in de slotfase 2-1. 

Al heel vroeg in de wedstrijd kwam AZ op voorsprong in de Galgenwaard. De voorzet van Idrissi kon van dichtbij binnen worden gegleden door Johnsen, al had het wat weg van buitenspel. Het eerste grote gevaar van Utrecht kwam van Gyrano Kerk. Hij kon een voorzet van links bijna binnentikken. Even later was het alsnog raak. Nu was Kerk de aangever en kon Emanuelson de bal binnenglijden voor de thuisploeg.

Nog voor rust kon Utrecht ook nog op voorsprong komen. Eerst kon Van Overeem zijn oude ploeg pijn doen, maar zijn schot werd ternauwernood gekeerd door Bizot. Ook Guwara probeerde het, zijn inzet ging naast. Ook na rust ging Utrecht verder met aanvallen.

Want Tannane kwam na rust dichtbij. Maar ook AZ kon dichtbij komen, dankzij Jensen en Guwara werd het geen 1-2. Pas in de slotfase viel de derde treffer. Vlak voor tijd zette Klaiber de bal voor en werkte Van Rhijn de bal in eigen doel. Met de 2-1 bepaalde de verdediger de eindstand.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!