Gustafson blij na eerste treffers voor FC Utrecht: ''Voor mij werkt dat niet zo''

( 0 reacties)
Gustafson blij na eerste treffers voor FC Utrecht: ''Voor mij werkt dat niet zo''

Simon Gustafson wist afgelopen weekend eindelijk te scoren voor FC Utrecht. De 23-jarige middenvelder maakte vorig seizoen bij Roda JC nog tien treffers, maar maakte vrijdag tegen NAC Breda pas zijn eerste twee doelpunten voor FC Utrecht.

"Maar voor mij maakt dat niet veel uit", reageert Gustafson in het Algemeen Dagblad. "Mensen van buitenaf zeggen: hij heeft twee keer gescoord en dus fantastisch gespeeld. Voor mij werkt dat niet zo. Ik ben meer tevreden met een fantastische wedstrijd met veel goede acties zonder te scoren dan met een duel waarin ik slecht speel, maar wel drie keer scoor."

Toch was de Zweed na de zege op NAC Breda zeer tevreden. "NAC zakte ver in op eigen helft en het was moeilijk voor ons om honderdprocentkansen te creëren", erkent Gustafson. "We controleerden de wedstrijd met veel balbezit en we bleven het maar proberen."

"Uiteindelijk betaalt zich dat uit", vervolgt de middenvelder. "Voor ons zijn die drie punten belangrijk om de rust in ons werk te krijgen en erop verder te bouwen. Dan is het natuurlijk altijd goed om te scoren, maar mij maakt het niet uit wie ze afmaakt. Winnen is belangrijker."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›