Steun voor Kuipers: ''Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR''

( 0 reacties)
Steun voor Kuipers: ''Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR''

De strafschop die Bjorn Kuipers aan FC Utrecht gaf, deed de nodige stof opwaaien. De ervaren scheidsrechter trok zijn beslissing ook na het zien van de beelden niet terug en dat leverde hem de nodige kritiek op. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is het daar niet mee eens.

"De VAR heeft zijn rol prima vervuld. Hij vond Kuipers' beslissing kennelijk niet juist, maar de scheidsrechter op het veld beslist nog altijd", legt Van Egmond uit in het Algemeen Dagblad. "De juistheid ervan bespreken we morgen. De afstemming zoeken we voortdurend en dat heeft tijd nodig. De discussies blijven." Mensen als Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen storen Van Egmond dan ook. "Ze hebben onvoldoende verstand van de VAR en geen idee van de inzet en samenwerking van scheidsrechters en video-arbiters."

De scheidsrechtersbaas is ervan overtuigd dat fouten erbij horen, ook van scheidsrechters. "Je moet niet vergeten dat Kuipers tien, twaalf jaar geleden ook begonnen is als een jonge scheidsrechter. Hij besliste vrijdag uit overtuiging. Soms matcht dat met de videoscheidsrechter, soms niet. En ken jij mensen die nooit een fout maken? Ik niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›