Dijkhuizen staat voor eerste duel als FC Utrecht-hoofdcoach: ''Het is natuurlijk dubbel''

( 0 reacties)
Dijkhuizen staat voor eerste duel als FC Utrecht-hoofdcoach: ''Het is natuurlijk dubbel''

Marinus Dijkhuizen staat zondag voor zijn eerste en mogelijk enige wedstrijd als hoofdcoach van FC Utrecht. Tegen FC Emmen neemt de 46-jarige oefenmeester voor één duel het roer over van de ontslagen Jean-Paul de Jong. Hierna zal Dijkhuizen opgevolgd worden door Dick Advocaat. 

De interim-trainer van FC Utrecht blikt met gemengde gevoelens vooruit op zondagmiddag. "Het is natuurlijk dubbel", stelt Dijkhuizen tegenover FC Utrecht TV. "Het lijkt me duidelijk dat het vertrek van De Jong in de stad hard is aangekomen. Rick (Kruys, red.) en ik werkten erg goed samen met hem. Wij hadden een goede persoonlijke band. Dan is het heel vervelend als je hem ziet vertrekken. Ik heb dat gevoel zelf vaak genoeg gehad."

"Aan de andere kant is het ook wel weer mooi dat ik het een weekje mag overnemen", voegt Dijkhuizen daaraan toe. "De jongens zijn er na de interlandperiode wel aan toe om na twee weken weer eens te gaan voetballen. Dan is het ook prettig dat je thuis speelt. Ik verwacht wel wat van mijn ploeg zondag."

Over tegenstander FC Emmen is Dijkhuizen zeer te spreken. "Ik heb ze uitgebreid geanalyseerd", vertelt Dijkhuizen. "Het is een voetballende ploeg met moderne principes. Ze voetballen veel door de as en durven van achteruit te voetballen. Ze parken over het algemeen niet de bus, daardoor is het een prettige ploeg om tegen te spelen. Als je ze echter te veel ruimte geeft, zul je merken dat ze erg goed kunnen voetballen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›