''De kans lijkt groot dat Gyrano Kerk een pas op de plaats moet maken''

( 0 reacties)
''De kans lijkt groot dat Gyrano Kerk een pas op de plaats moet maken''

FC Utrecht heeft een onrustige periode achter de rug. Na het vertrek van trainer Jean-Paul de Jong moest de club uit de Domstad op zoek naar een opvolger, die is gevonden in de persoon van Dick Advocaat.

"Bij geen club in de eredivisie overheerst de onrust meer dan bij FC Utrecht", schrijft clubwatcher Tim Reedijk in het Algemeen Dagblad. "Na de presentatie van Advocaat maandag wil de club de weg inzetten naar consistentie, duidelijkheid. En daarbij: resultaat."

Voor Advocaat wacht direct de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. "Hij heeft zes dagen de tijd om een compleet nieuwe selectie te leren kennen, met veel jongens die zelf ook pas net bij de club rondlopen", weet Reedijk. "Hij zal in recordtempo automatismen moeten inslijpen, harde keuzes moeten maken, de hiërarchie moeten terugbrengen en duidelijkheid moeten scheppen."

Eerst wacht echter de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. "Gezien de chaos in de Galgenwaard is het wenselijk om een gepromoveerde club te treffen in eigen huis. Dat is meestal een garantie voor drie punten, maar FC Utrecht heeft het dit seizoen met twee gelijke spelen tegen VVV-Venlo en Fortuna Sittard nog niet laten zien tegen de laagvliegers", aldus Reedijk, die komend weekend wel wijzigingen verwacht.

"De kans lijkt groot dat Gyrano Kerk, een vaste waarde onder De Jong, een pas op de plaats moet maken. Hij behaalt al een poos niet meer zijn beste vorm en heeft serieuze concurrentie voor zijn positie van Oussama Tannane, Simon Makienok en Jean-Christophe Bahebeck", meent Reedijk. "Al zal de van Paris Saint-Germain overgenomen Fransman geen optie zijn voor de basis, deze zondag."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›