''Ik mag van geluk spreken dat ik nog op hoog niveau kan spelen''

( 0 reacties)
''Ik mag van geluk spreken dat ik nog op hoog niveau kan spelen''

Hilal Ben Moussa speelde nooit in de jeugd van Utrecht, maar is er wel geboren en getogen. Hij scheurde drie keer zijn kruisband af. In maart vorig jaar wilde hij stoppen met profvoetbal, maar een appje van Dick Lukkien, trainer van FC Emmen, weerhield dat. Dit weekend keert hij met zijn huidige club terug in zijn geboortestad.

"Het is mijn thuis. Mijn familie woont er, mijn vrienden wonen er. Als ik in Utrecht ben, dan voel ik me fijn. Alles is om de hoek, het is lekker druk. Dat is wel anders dan in Emmen", vertelt de in Utrecht geboren en getogen Ben Moussa in gesprek met FC Utrecht TV.

Ben Moussa werd uit de jeugd opgepikt door Ajax en vertrok daarna naar FC Groningen. Daar kende de middenvelder geen gelukkige periode. "Ik vertrok op mijn zestiende naar Groningen, toen scheurde ik op mijn 18e voor de eerste keer mijn kruisband af. Toen scheurde ik hem op mijn 21e nog een keer, volgens mij. Of op mijn 22e. En daarna scheurde ik hem op mijn 24e. Dus ik heb drie keer zwaar in de put gezeten, dus ik mag van geluk spreken dat ik nog op hoog niveau kan spelen."

"Ik wilde stoppen, maar toen kreeg ik een appje van Dick Lukkien of ik het nog een keer wilde proberen. Ik heb overleg gehad met mijn fysiotherapeut in Utrecht en dan begint het toch te kriebelen. Toen ben ik in maart gaan trainen. Toen heb ik het seizoen afgemaakt op het veld, met een prachtig beloning als afsluiter", zegt Ben Moussa met een glimlach.

In de Galgenwaard zullen veel supporters, vrienden en familie van de middenvelder zitten. "Het is in mijn eigen stad. Ik heb daar vorig jaar wel gespeeld tegen Jong FC Utrecht. Ik ken daar ook nog wel wat mensen van de harde kern (Bunnikside red.). Voor mij is dat dus wel een speciale wedstrijd. Ik hoop ooit bij FC Utrecht te kunnen spelen. Dat lijkt me geweldig."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›