Celtic klopte aan bij Jensen: ''What the fuck are you doing? Just say yes to this contract''

David Jensen is inmiddels een betrouwbare sluitpost bij FC Utrecht. De doelman blikt terug op zijn debuutjaar bij de Domstedelingen.

"Het eerste jaar zou ik gebruiken om te wennen. Er was mij verteld dat Robbin na dat seizoen een transfer zou maken. Ik had er op dat moment vrede mee. Ik kwam bij een ambitieuze club terecht en twijfelde destijds zelfs of ik het niveau wel direct aan zou kunnen. De Eredivisie is toch een ander niveau. FC Utrecht was precies het soort club waar ik al een tijdje op had gewacht. Ik ben een gevoelsmens, dingen moeten kloppen. Mijn ouders zeggen altijd: 'Maak pas de stap als je er klaar voor bent. Ook mentaal'", aldus Jensen in gesprek met Voetbal International.

De sluitpost maakte een juiste keuze. "Op zeventienjarige leeftijd kon ik naar Celtic en Lille. Er lagen echt goede contracten klaar. Uiteindelijk heb ik nee gezegd omdat het niet goed voelde. Ik weet nog dat die man van Celtic er niks van begreep. "What the fuck are you doing? Just say yes to this contract", sprak hij. Na een paar seizoenen op het hoogste niveau in Denemarken was Utrecht de logische vervolgstap. Het was de kans om me door te ontwikkelen."

Zijn kansen kwamen eerder dan gedacht. "Ik zou mezelf twaalf maanden de tijd geven, maar na drie, vier maanden raakte Robbin geblesseerd. Feyenoord-thuis, nog twintig minuten te spelen. Wat ik dacht? Fuck, dit is mijn moment om te shinen. Ik vertel het nu best stoer, maar ik was wel een klein beetje zenuwachtig. Het duel eindigde in 3-3. Een week later wonnen we met 2-0 van ADO, mijn eerste clean sheet. Man, ik was over the moon. De ultieme bevestiging kwam later, toen Robbin weer fit was. Uiteindelijk bleef ik staan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand