Janssen: ''Misschien had ik daar eerder moeten gaan spelen''

( 0 reacties)
Janssen: ''Misschien had ik daar eerder moeten gaan spelen''

Willem Janssen begint komende zaterdag aan zijn dertiende seizoen als profvoetballer. Toch staat de aanvoerder van FC Utrecht voor de wedstrijd nooit rustig in de spelerstunnel.

"Ik heb ook wel eens wedstrijden dat ik het minder heb, maar dan maak ik me juist zorgen. Dan ben ik niet scherp genoeg", zegt Janssen in het Algemeen Dagblad. "Inmiddels heb ik het geaccepteerd en dat is de stap die ik heb gemaakt. Ik heb geaccepteerd dat ik zo denk, dat ik altijd maar weer de tegenstander groot maak, hem te veel kwaliteiten toedicht. Dat ik denk: 'Oh, als het maar goed gaat'."

"Dat doemdenken, of nee, scenariodenken is het, zit er nog steeds in", vervolgt Janssen, die eerder een onzekere voetballer was. "Alleen nu brengt het me meer kracht dan dat het me afleidt of blokkeert. Maar het heeft me veel stress gebracht. Het is een gevecht met jezelf."

De middenvelder had in het verleden moeite met de 'machowereld', maar is nu de absolute leider van FC Utrecht. "Sinds ik achterin sta, ben ik langzaam van die blokkades afgekomen. Je voelt dat het echt je plek is en bouwt van daaruit zelfvertrouwen op. Dat maakt me tot de stabiele speler die ik uiteindelijk ben geworden. Misschien had ik daar eerder moeten gaan spelen, je weet het niet."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 4 augustus 2019
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›