Van der Maarel oneens met scheidsrechter: ''Zie jij hetzelfde als ik? Ik raak eerst de bal''

FC Utrecht heeft donderdagavond één punt overgehouden aan het thuisduel met FC Groningen. Een teleurstellend resultaat in de ogen van FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel.

"Als je 1-0 voor staat in eigen huis, een kans hebt op de 2-0 en dan het uiteindelijk nog weggeeft, dan moet je dat jezelf aanrekenen", begint Van der Maarel tegenover FOX Sports. "We hadden veel controle, maar staan hier uiteindelijk maar met één punt."

FC Groningen maakte de 1-1 uit een penalty, die veroorzaakt werd door een overtreding van Mark vvan der Maarel. De verdediger zelf is het echter niet eens met de beslissing van de arbiter. "Vanuit mijn perspectief raak ik de bal eerst en schopt hij mij van achter. Ik snap dat het moeilijk is voor een scheidsrechter om te zien. Dat is mijn lezing. Ik ben er echter wel bij betrokken, dus dan baal ik er van", aldus Van der Maarel, die bij het zien van de beelden niet van standpunt verandert. "Zie jij hetzelfde als ik? Ik denk dat ik eerst de bal raak, al is het wellicht subjectief."

FC Utrecht gaf in de tweede helft de controle over de wedstrijd weg. "We probeerden de tegenstander te laten lopen. Je weet dat het warm is, dan wil je niet te veel energie verspillen. We hebben het alleen niet goed genoeg gedaan. We laten Groningen terug in de wedstrijd komen, dat mogen we onszelf aanrekenen", vindt Van der Maarel, die weet dat de afgelopen resultaten van FC Utrecht met de play-offs in het vooruitzicht niet uitstekend zijn.

"Het is een feit dat we een aantal wedstrijden al geen drie punten hebben gepakt. Gelukkig hebben we nog twee wedstrijden. Het is zaak dat we die wedstrijden wel over de streep trekken en daarin vertrouwen gaan tanken", besluit Van der Maarel.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand