Homepage » Eerste elftal » Van Bronckhorst opgelucht: ''FC Utrecht heeft het ons bij vlagen lastig gemaakt''

Van Bronckhorst opgelucht: ''FC Utrecht heeft het ons bij vlagen lastig gemaakt''

( 0 reacties)
Van Bronckhorst opgelucht: ''FC Utrecht heeft het ons bij vlagen lastig gemaakt''

Feyenoord vergrootte zondagmiddag de voorsprong op nummer vijf FC Utrecht door de ploeg van Jean-Paul de Jong in eigen huis met 3-1 te verslaan. Trainer Giovanni van Bronckhorst is blij met de overwinning.

"FC Utrecht is een moeilijk te bespelen ploeg, die we in fases uitstekend hebben bespeeld, maar soms ook juist niet", blikt de coach terug op de website van Feyenoord. "We hebben op de juiste momenten gescoord, dat was belangrijk. Bovendien waren het fantastische goals."

Waar Feyenoord de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 wist te winnen, maakte FC Utrecht voor rust nog de gelijkmaker. Spits Cyriel Dessers scoorde tot onvrede van Van Bronckhorst vanuit buitenspelpositie. "Dat had de grensrechter moeten zien, maar dat gebeurt nu eenmaal. Utrecht was wel sterker in die fase, net zoals ze het ons na rust ook bij vlagen lastig hebben gemaakt. De redding van Brad Jones bij een 2-1 stand was bijvoorbeeld heel belangrijk."

Door de zege van Feyenoord stelt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de vierde plek zo goed als veilig. "We wisten dat we afstand konden nemen met een overwinning. We staan nu acht punten voor met nog drie wedstrijden te spelen, waardoor we woensdag de vierde plek definitief kunnen veilig stellen. Dat is voor nu het belangrijkste, al weet je ook dat veel mensen om je heen al bezig zijn met de bekerfinale van zondag."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!