Homepage » Eerste elftal » De Jong gunt basisplek aan Dessers: ''Hij klopt al een lange tijd op de deur''

De Jong gunt basisplek aan Dessers: ''Hij klopt al een lange tijd op de deur''

( 0 reacties)
De Jong gunt basisplek aan Dessers: ''Hij klopt al een lange tijd op de deur''

FC Utrecht neemt het zondagmiddag op tegen Feyenoord. Trainer Jean-Paul de Jong heeft vertrouwen in zijn eigen ploeg, maar weet wel dat er een aantal zaken beter moeten ten opzichte van de vorige wedstrijden.

"We moeten vooral de nadruk leggen op ons eigen spel", vertelt de coach tegenover FOX Sports. "Wij hebben de afgelopen weken wat punten laten liggen en in onze defensieve zekerheid wat gaten laten vallen. Daar hameren we nu wel op. Als we vandaag een goed resultaat willen behalen, dan moeten we vanuit een goede organisatie de controle over de wedstrijd zien te behouden."

De Jong kiest sinds lange tijd weer eens voor Dessers in zijn basisopstelling. De Belgische spits vervangt de geschorste Kerk. "Dessers klopt al een lange tijd op de deur. Daardoor krijgt hij het vertrouwen om de positie van Kerk in te vullen", licht De Jong zijn keuze toe.

De trainer beseft dat de wedstrijd tegen Feyenoord voor Yassin Ayoub een bijzondere is. De middenvelder maakt volgend seizoen de overstap naar Rotterdam. Daardoor kreeg Ayoub de laatste dagen met wat extra druk te maken, maar dat werkt volgens De Jong juist in een positieve zin. "Ik weet dat Ayoub bij meer spanning juist beter gaat spelen. Daarom kijkt ik dat met veel vertrouwen tegemoet. Hij wil met FC Utrecht nog beslissend zijn. Bovendien vormt deze wedstrijd een podium waarbij de spelers zich kunnen meten met de top van Nederland."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!