Homepage » Eerste elftal » Verhoeven beseft: ''Al die mensen op de tribune, dat maakt indruk''

Verhoeven beseft: ''Al die mensen op de tribune, dat maakt indruk''

( 0 reacties)
Verhoeven beseft: ''Al die mensen op de tribune, dat maakt indruk''

Jeroen Verhoeven zag zijn ploeg vaak tegen Feyenoord spelen, maar meestal zat hij zelf op de bank. Desondanks genoot hij altijd van de sfeer in De Kuip.

De sfeer was vijandig, maar dat riep het beste bij hem op. ''Die vijandige sfeer, ik ben het wel gewend toen ik daar met Ajax, maar ook met Volendam kwam. Ikzelf vind het machtig mooi. Als uitspelende club sta je al achter als je De Kuip binnenloopt, dat is toch mooi?'', vraagt hij zich hardop af in het Algemeen Dagblad.

De Kuip is echt een extra wapen, volgens de sluitpost. Sommige spelers hebben bijvoorbeeld last van Kuipvrees, terwijl het andere spelers extra motiveert. De keeper had zelf geen last van Kuipvrees. ''Maar al die mensen op de tribune, dat maakt indruk. Dat is ook niet trainbaar. Je moet het ondergaan. Maar af en toe vraag je je wel af wat er allemaal gebeurt.''

Ondanks de aparte sfeer vertrok hij niet altijd zonder punten. In het seizoen 2014/2015 wist FC Utrecht met 1-2 te winnen in Rotterdam en dat weet Verhoeven nog goed. ''Ik herinner me nog goed dat Tommy Oar in die tijd de assistkoning was en dat hij ook die dag twee geweldige assists gaf. Ik weet nog dat Nacer Barazite een technisch perfecte goal maakte, vlak voor rust. En dat op een moment dat we nergens kans op maakten. Door die 1-1 keerde het tij." Debutant Rodney Antwi besliste het duel uiteindelijk. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!