'FC Utrecht dacht hem binnen te hebben, maar FC Twente had blijkbaar nog wat ruimte''

Ondanks dat FC Twente nog altijd in financieel zwaar weer verkeert, wisten de Tukkers gedurende de afgelopen transferperioden toch de nodige spelers aan te trekken. Dat had onder meer gevolgen voor FC Utrecht.

"PEC Zwolle had Danny Holla afgelopen voorjaar graag langer willen houden, maar Danny Holla ging naar FC Twente, want die boden tienduizenden euro's meer salaris. Willem II en NAC wilden allebei Tom Boere graag hebben, de topscorer van de Jupiler League, maar FC Twente bood beduidend meer, dus dat verhaal hield snel op", schrijft sportjournalist Sjoerd Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Afgelopen winter kwam Adam Maher. "FC Utrecht dacht hem wel zo'n beetje binnen te hebben, maar de vijfvoudig international ging naar FC Twente, want die hadden blijkbaar nog wat ruimte in de begroting, ondanks tientallen miljoenen euro's schuld. En toen alle eredivisieclubs dit seizoen vergaderden over aanscherping van de licentiereglementen, was er één club die bezwaar maakte in Zeist. Geloof het of niet: FC Twente", vervolgt Mossou.

Weinig clubs hebben medelijden met het zwalkende FC Twente. "Dat de club nog steeds zo'n grote broek aan durft te trekken, dat het zo zelden ook maar een vleugje nederigheid toont. Dat Verbeek zelfs doodleuk durft te roepen dat Twente veel te zwaar is gestraft door de KNVB, en hardop klaagt over 'werken met een lege portemonnee'. Het leidt ertoe dat FC Twente van niemand medelijden of clementie hoeft te verwachten. In de strijd tegen degradatie staat het helemaal alleen", luidt het besluit.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand