Homepage » Eerste elftal » Labyad geniet onder De Jong: ''De trainer geeft ons meer vrijheid''

Labyad geniet onder De Jong: ''De trainer geeft ons meer vrijheid''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
Labyad geniet onder De Jong: ''De trainer geeft ons meer vrijheid''

Onder Jean-Paul de Jong is FC Utrecht bezig aan een uitstekende serie na de winterstop. Zakaria Labyad voelt zich op zijn plek onder de nieuwe trainer van de Domstedelingen. De aanvaller krijgt iets meer vrijheid.

"Onder Erik (ten Hag, red.) was het ook altijd vooruit voetballen", zegt Labyad. "Alleen kiest de trainer nu voor een voetballende rechtshalf, met Klich. Daarvoor hadden we Klaiber, die voor mij een rechtsback is. Dat is een afweging die onze trainer heeft gedaan. Ik denk dat heel Utrecht blij moet zijn met Klich. Je ziet hoeveel voetballend vermogen hij heeft en hoeveel kansen hij voor ons creëert."

Labyad ziet veranderingen bij FC Utrecht onder De Jong. "Natuurlijk is er een verschil in werkwijze. Ten Hag zat altijd op de details, met alles. Ook buiten het voetbal om", geeft hij aan tegenover RTV Utrecht. "De Jong geeft ons vrijheid en laat ons meer denken om onze eigen oplossingen te vinden. Het verschilt per trainer waar spelers zich beter bij voelen."

FC Utrecht lijkt zich prettiger te voelen onder de werkwijze van De Jong. "Als je naar de wedstrijd van zondag kijkt zeker. We hebben een voetballend middenveld en iedereen kent zijn defensieve taak. Aanvallend is het vrij. Bij Erik had iedereen aanvallend en defensief zijn taak. Onze trainer geeft daar nu meer vrijheden in", aldus Labyad.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!