Homepage » Eerste elftal » VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht boekt nipte zege tegen PEC Zwolle

VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht boekt nipte zege tegen PEC Zwolle

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht boekt nipte zege tegen PEC Zwolle

FC Utrecht heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle winnend afgesloten. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong was in de Galgenwaard met 2-1 te sterk voor de Zwollenaren. Daarmee haken de Domstedelingen definitief aan bij de top vijf van de ranglijst.

Utrecht startte de wedstrijd met Sander van de Streek in plaats van Cyriel Dessers die weer op de bank plaats mocht nemen. De ploeg begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde meteen in enkele kansen. Het duurde zeventien minuten voordat de bal in het net lag. Uitgerekend Sander van de Streek schoof de bal voor het doel langs naar Gyrano Kerk. Die wist wel raak met het buitenkansje: 1-0.

Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. De defensie van Zwolle schutterde opzichtelijk met een negatieve hoofdrol voor Dirk Marcellis. Zakaria Labyad aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen. In de rest van de partij kregen beide ploegen nog behoorlijke kansen. Het duurde tot de laatste minuut voordat er werd gescoord. Het was Mustafa Saymak die namens de Zwollenaren vanaf elf meter de 2-1 binnen schoot. Daarna was het direct afgelopen.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Leeuwin, Janssen, Van der Maarel; Klich(74. Troupee), Van de Streek Strieder, Ayoub; Kerk, Labyad(85. Gortler)

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 februari 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›