Advocaat vreest voor 'beweeglijk' FC Utrecht: ''Daar kunnen we problemen mee krijgen''

FC Utrecht krijgt woensdagavond hekkensluiter Sparta Rotterdam op bezoek. De ploeg uit Rotterdam wist afgelopen weekend voor het eerst drie punten te behalen onder de nieuwe trainer Dick Advocaat. Diezelfde Advocaat hoopt de goede lijn woensdag tegen FC Utrecht door te trekken.

"Ik heb diverse wedstrijden van FC Utrecht gezien. Ze spelen in een 4-4-2-formatie en heel gevarieerd. Daar zullen we sterk tegenover moeten staan", vertelt Advocaat tegen over RTV Rijnmond. De oefenmeester ziet veel kwaliteit in de selectie van FC Utrecht. "Ze hebben veel beweging en een aantal spelers in het team die weten hoe er gevoetbald moet worden. Daarnaast zit er veel strijd in het elftal. We hebben eerder gezien dat we voornamelijk veel moeite hebben als er veel beweging in de ploeg van de tegenstander zit. Daar kunnen we problemen mee krijgen. Dus we gaan ons daar tegen wapenen."

FC Utrecht heeft voorafgaand aan het duel tegen Sparta Rotterdam de eigen grasmat vervangen. De knollentuin van eerder is ingeruild voor een kersvers veld. Advocaat betwijfelt of dat juist voor zijn ploeg wel zo gunstig is. "Dat is het misschien juist wel niet. Precies tegen ons gooien ze er een nieuwe mat in en niet tegen de veel sterkere tegenstanders als Ajax en Feyenoord", zegt Advocaat, die ook wel weer de voordelen van de nieuwe grasmat inziet. "Wij willen uiteraard ook gewoon voetballen. Bij zo'n prachtig stadion hoort een mooie grasmat."

Over de kansen tegen FC Utrecht voor zijn ploeg is Advocaat duidelijk. "Iedere tegenstander is moeilijk voor ons. Utrecht-uit is voor iedere ploeg moeilijk. Ook voor ons. We gaan er echter wel met vertrouwen heen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand