Homepage » Bestuur & beleid » ''Het is een eer als topclubs onze beste talenten wegkapen''

''Het is een eer als topclubs onze beste talenten wegkapen''

( 0 reacties)
Groenste stroom van Nederland
''Het is een eer als topclubs onze beste talenten wegkapen''

Jelle Goes is de opvolger geworden van Henny Lee, die na dit seizoen bij FC Utrecht vertrekt. Goes wordt de nieuwe manager van de FC Utrecht Academie en heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2021.

De doelstelling van Goes is helder: spelers als Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay moeten in de toekomst in het shirt van FC Utrecht spelen en niet in die van Ajax of PSV. "Ik begrijp heel goed dat de concurrentie groot is en het is een eer als topclubs onze beste talenten wegkapen. Maar we gaan er alles aan doen om te zorgen dat ze uiteindelijk wel in dat rode shirt van FC Utrecht gaan spelen", aldus Goes tegen RTV Utrecht.

De nieuwe opleidingsmanager hoeft weinig aanpassingen door te voeren van Lee. "Er staat iets, daar hoef je weinig aan te doen. We gaan wel de banden met de amateurclubs in de regio aanhalen. Vooral in de coaching kunnen we een inhaalslag maken."

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is content met de komst van Goes. "Jelle heeft zijn sporen in de voetballerij ruimschoots verdiend, in binnen- en buitenland. Hij weet als geen ander wat er speelt in de top van het (jeugd)voetbal in Nederland én het buitenland en kan de FC Utrecht Academie van een enorme kwaliteitsimpuls voorzien", besluit Zuidam op het digitale thuis van FC Utrecht.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!