Nieuwe aanwinst FC Utrecht: "Dit is de juiste stap voor mij"

De Deense verdediger, Niklas Vesterlund is woensdag avond gepresenteerd bij FC Utrecht. Vesterlund is erg enthousiast over zijn nieuwe carrière bij de Domstedelingen laat hij weten in een interview met FC Utrecht.

"De afgelopen dagen zijn nogal chaotisch geweest, de dingen gingen heel snel en ik kwam deze nacht aan dus het was een lange dag vandaag. Maar ik ben echt blij en enthousiast", trapt de nieuwe aanwinst af. Vesterlund heeft al wat gesprekken gevoerd met Victor Jensen die hij nog kende van zijn tijd bij Kopenhagen. Ook met trainer, Ron Jans heeft hij al wat gesprekken gehad. "Al deze gesprekken hebben me alleen maar meer het gevoel gegeven dat dit de juiste stap is voor mij. Natuurlijk had Jans wat gedachten over mij als speler en ook wat hij van me verlangt en wat hij denkt dat ik kan bijdragen aan het team. Ik heb dus een goede indruk en ik ben echt enthousiast", vertelt Vesterlund glimlachend.

"Ik ben een rechtsbenige verdediger ik ben energiek, een hard werkende verdediger die energie in het verdedigen steekt. Maar tegelijkertijd wil ik aanvallend bijdragen met veel loopacties", vertelt de Deen over zichzelf als speler. Vesterlund denkt dat naar FC Utrecht komen een hele goede stap is voor hemzelf. Hij vindt het Nederlandse voetbal erg erkend en heeft altijd het gevoel dat dat een zinvolle stap is voor Scandinavische spelers. "Het is zowel in termen van de cultuur en in de termen van de speelstijl enzovoort. Ik denk dat het heel goed bij me zal passen en natuurlijk ook op een hoger niveau dus daar kijk ik echt naar uit", laat de verdediger weten.

"Ik heb echt zin om mijn teamgenoten te ontmoeten, dat gaat leuk worden. Maar nu hebben we morgen een dagje vrij en dat irriteert me een beetje. Ik wil gewoon trainen met de jongens en ze allemaal zien, dat wordt leuk", sluit de nieuwe verdediger van FC Utrecht af.

Vesterlund heeft een contract tot medio 2027, inclusief een optie om die verbintenis met nog eens een jaar te verlengen.

Lees meer:
0 reacties