Nieuw clubrecord lonkt voor FC Utrecht door ongeslagen reeks

Ron Jans
Ron Jans Foto: © NESimages

FC Utrecht is dichtbij het vestigen van een record. De ploeg van Jans zou het clubrecord van de meeste ongeslagen wedstrijden achter elkaar kunnen evenaren en zelfs verbreken. Dat schrijft eredivisie.nl.

FC Utrecht was afgelopen wedstrijd tegen PSV de eerste ploeg die PSV van winnen kon houden dit seizoen. De Domstedelingen hielden de koploper knap op 1-1. FC Utrecht is daarentegen al tien wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Dit zorgt ervoor dat er een clubrecord lonkt.

Het gebeurde pas één keer in de clubgeschiedenis dat FC Utrecht langer ongeslagen bleef. In het seizoen 1990/91 bleven Utrechters dertien keer achter elkaar ongeslagen. Het huidige FC Utrecht heeft wel voor deze eeuw een record te pakken, want geen enkel ander seizoen in de 21e eeuw lukte het FC Utrecht niet om zoveel wedstrijden achter elkaar niet te verliezen.

Aan het begin van het seizoen leek het er niet op dat FC Utrecht zo'n goede reeks zou neerzetten. Van de eerste acht competitiewedstrijden werden er namelijk zeven verloren. Zaterdag kan de ploeg van Ron Jans voor de elfde wedstrijd op rij ongeslagen blijven. Dan mag er niet verloren worden bij Excelsior. De aftrap in Rotterdam is om 21:00.

Lees meer:
0 reacties