Nick Viergever: "We speelden een behoorlijk goede wedstrijd”

Nick Viergever
Nick Viergever Foto: © Pro Shots

Nick Viergever vindt dat FC Utrecht bij SC Heerenveen een goede wedstrijd heeft gespeeld. Wel vindt de aanvoerder dat het nog beter kan.

In gesprek met ESPN laat de verdediger weten dat ze goed in de wedstrijd zaten. “We gaven Heerenveen geen kans. Het stond als een huis en het druk zetten ging goed. Ik denk dat we nog meer kansen konden creëren als we nog meer rust hadden eigenlijk tussen de linies. We maakten iets te veel foutjes eigenlijk. Het was gewoon goed. Je scoort twee goals en dan moet je eigenlijk gewoon doorgaan.”

Na de rust ging SC Heerenveen het iets anders doen door één op één te gaan spelen met hoge backs. “Daar hadden we misschien wat moeite mee. Misschien dat bij een paar spelers van ons de kracht wat wegvloeide, maar je maakt ook weer gewoon de 0-3.” Heerenveen wist later in de wedstrijd echter wel te scoren.

Vlak voor tijd wisten de Friezen nog twee keer te scoren. “Tot aan vijf minuten voor tijd spelen we een behoorlijke goede wedstrijd. Zonde van die twee tegengoals. Je maakt dan wel weer drie fantastische goals. Dit was een belangrijke wedstrijd voor ons. De concurrentie laat punten liggen. Als je voor die play-offs wil gaan moet je dit soort wedstrijden winnen. Het zit gewoon goed in de groep. We moeten de kleine foutjes eruit halen en gewoon doorgaan met ons plan en vooruitkijken”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties