Nick Viergever trekt harde conclusies: "Was collectief falen"

Nick Viergever
Nick Viergever Foto: © Pro Shots

Nick Viergever heeft in gesprek met Voetbal International teruggeblikt op de dramatische seizoensstart van FC Utrecht. Daarbij schuwt hij niet om harde conclusies te trekken.

De eerste vier wedstrijden onder trainer Michael Silberbauer gingen allemaal verloren. De club greep in door Silberbauer te ontslaan en Ron Jans voor de groep te zetten. Ook Viergever geeft toe dat het een beroerde start was van het seizoen. "Ook in het begin van het seizoen wilden we heel graag, maar toen kwam het er absoluut niet uit. Er was sprake van collectief falen."

Ook vindt de verdediger dat het ook niet al te bijzonder was vlak na de trainerswissel. "We hadden punten nodig om het vertrouwen weer op te bouwen. Daarna kwamen de overwinningen. Nu zijn we zover dat we winnen met dominant spel. Steeds meer hebben we de hand in wat er gebeurt op het veld. Wij willen het spelbeeld bepalen."

FC Utrecht is door een reeks van 15 ongeslagen wedstrijden aardig omhoog geklommen op de ranglijst van de Eredivisie en staat nu op de 8e plaats. Wanneer je naar de data van de Eredivisieclubs kijkt, zie je dat FC Utrecht in rap tempo een van de fitste ploegen is in de competitie, merkt ook Viergever op. "Je merkt aan alles dat we ons fysiek hebben verbeterd.

Dat is ook noodzakelijk als je met de hele ploeg een tegenstander onder druk wil houden, vertelt de voetballer. "Dat aspect komt dagelijks terug op trainingen, in oefeningen en partijspelen eisen we dat van elkaar. Bijvoorbeeld door in ondertal druk te zetten, wat nóg moeilijker is. Dan merk je dat die manier van spelen op een gegeven moment in je hoofd en in je systeem gaat zitten. Dat het bijna vanzelf gaat. Zoals PSV dat doet dit seizoen en zoals Feyenoord het erin probeert te krijgen," besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 29 1 37
10 Fortuna Sittard 29 -17 35
11 SC Heerenveen 29 -8 33
Bekijk de hele stand