Nick Viergever ontgoocheld: "Met een enorme kater de vakantie in"

Nick Viergever tegen Go Ahead Eagles
Nick Viergever tegen Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

Nick Viergever stond na de finale van de play-offs vrij chagrijnig voor de camera. De verdediger van FC Utrecht leek lange tijd de matchwinner te worden, maar scoorde in de extra tijd een eigen doelpunt. In de verlenging trok Go Ahead Eagles de wedstrijd naar zich toe en plaatste zich voor de voorrondes van de Conference League.

"We wisten dat de dode spelmomenten belangrijk zouden zijn", vertelt Viergever bij ESPN. "Dat was ook het geval tegen Sparta. We zaten goed in de wedstrijd. In de tweede helft was Go Ahead Eagles na een aantal omzettingen wel de betere partij, maar we hielden ons goed staande. In de verlenging krijgen we een paar goede kansen om de 2-1 te maken."

"Sam Lammers scoort al maanden heel makkelijk, maar nu helaas net niet. Die ballen moeten erin, maar dat weet hij zelf ook", vervolgt de captain, die ook terugblikt op het seizoen 23/24. "Het is een bizar seizoen geweest met een hele slechte start, waardoor FC Utrecht - Ajax een wedstrijd werd tussen de nummers 18 en 17. Die winnen we dan thuis, maar het echte kantelpunt was PSV-thuis met dat gelijkspel."

"Daarna hebben we een hele goede reeks neergezet en richting de play-offs ging de club weer enorm leven, met enorme wachtrijen voor kaartjes om hierbij te kunnen zijn", gaat hij verder. "Dit was een hele mooie avond, maar dan krijg je weer een incident in de 90ste minuut waardoor de scheidsrechter moet staken en we naar de kleedkamers moeten."

"Daarna geven we het nog heel ongelukkig weg. Ik ga nu met een enorme kater de vakantie in. We hadden ons zo opgewerkt als team met de overtuiging dat we nog Europees voetbal gingen halen, maar nu gaan we naar huis met een heel vervelend gevoel. Dat moeten we een plekje geven en dan volgend seizoen weer aan de bak", aldus Viergever.

Lees meer:
0 reacties