Nick Viergever: "Dat is een groot verschil met maanden geleden"

Nick Viergever in duel tegen Heracles Almelo
Nick Viergever in duel tegen Heracles Almelo Foto: © Pro Shots

Nick Viergever was na afloop van het duel tegen Heracles Almelo tevreden met het resultaat van FC Utrecht. De aanvoerder ziet daarnaast hoe de ploeg als een blad aan een boom is omgedraaid vergeleken met het begin van het seizoen.

"Kun je zien wat vertrouwen met een team doet", vertelt Viergever voor de camera bij ESPN. "We hebben de weg omhoog ingezet en zijn gretig en hongerig om door te pakken. De manier van drukzetten geeft ons energie, want we veroveren best vaak de bal. We spelen continu op hun helft. Ze willen opbouwen, maar we pakken zoveel ballen af. Dat zet je mentaal er ook overheen."

"Heracles deed het ook goed en misschien lag ons tempo iets te laag", vervolgt de verdediger. "Maar in de eerste helft valt hij ook net niet. Dat kan je ook net in zo'n wedstrijd brengen. Gelukkig valt de goal in de tweede helft dan alsnog wel. De fase in het begin van het seizoen was dat we twijfelden of de goal nog wel valt, maar dat is wat vertrouwen met je doet. We staan als een huis en hebben verdiend gewonnen vanavond."

"Het was los zand en dat is nu weg. Dat is duidelijk. We trainen en hameren er ook op dat het nog steeds niet genoeg is. Dat zit nu echt in de groep. Ook de invallers weten wat ze moeten doen en dat is een groot verschil met een paar maanden geleden", aldus Viergever.

Lees meer:
0 reacties