NEC moet uitwijken na instorting: stadion FC Utrecht genoemd

Stadion Galgenwaard
Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

NEC kan de thuiswedstrijden voorlopig niet in het eigen Goffertstadion spelen. De Omgevingsdienst Regio Nijmegen heeft het stadion van de Nijmegenaren gesloten nadat afgelopen weekend de tribune bij het uitvak instortte.

NEC vreest tot de winterstop elders te moeten spelen en is op zoek naar een uitwijkmogelijkheid. "Een van de meest logische opties lijkt het stadion van VVV-Venlo", schrijven Lars Barendregt en Jeroen Bijma in De Gelderlander. "Die club heeft al te kennen gegeven open te staan NEC te ontvangen. De stadions van FC Utrecht, De Graafschap en FC Den Bosch worden ook genoemd."

NEC wil en mag niet zonder publiek in het eigen stadion spelen, omdat ook het veld niet betreden mag worden. "Daarnaast heeft ons publiek ons al zo lang moeten missen dat dit niet de voorkeur heeft", zegt algemeen directeur Wilco Van Schaik. "We willen ze NEC bieden voor hun seizoenkaarten. Onze spelers willen ook graag met de eigen fans spelen."

"Dat het stadion gesloten blijft, is een hele trieste gebeurtenis."

Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC, baalt van de omstandigheden. "Dat het stadion gesloten blijft, is een hele trieste gebeurtenis. Wel moet veiligheid boven alles staan. Uitwijken is dus noodzakelijk", aldus Rengers, die aangeeft dat de supportersvereniging een voorkeur heeft voor een ander stadion dat zo dicht mogelijk bij Nijmegen ligt én waar voldoende plek is voor supporters. "In dat geval gaat het om Doetinchem of Venlo."

De tribune van het uitvak bij NEC heeft het begeven
De tribune van het uitvak bij NEC heeft het begeven Foto: © Pro Shots
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
FC Utrecht
14:30
Go Ahead Eagles
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
8 FC Utrecht 29 1 42
9 Sparta Rotterdam 29 1 37
10 Fortuna Sittard 29 -17 35
11 SC Heerenveen 29 -8 33
Bekijk de hele stand