NEC komt met update over Dost: "Het kunnen vele dingen zijn"

Bas Dost
Bas Dost Foto: © Pro Shots

Bas Dost blijft de komende dagen in het ziekenhuis voor onderzoek. In de slotfase van het duel tegen AZ zakte de spits in elkaar en nog altijd is niet duidelijk waarom.

Wilco van Schaik vertelt namens NEC aan De Gelderlander de laatste update. "De artsen weten nog helemaal niks te zeggen over de oorzaak van het in elkaar zakken van Bas. Het kunnen vele dingen zijn. Het is iedereen aan te raden hier niet over te gissen en zelf dokter te spelen. Niemand weet het nog. De onderzoeken in de komende dagen zullen dit uitwijzen."

Vlak voor het incident, lag Dost al op het veld met pijn aan zijn schouder. Dit zorgde voor suggesties over hartproblemen. "Bas zei zelf dat hij tegen Martins Indi was aangelopen en een beuk kreeg op zijn schouder. Die dingen staan voor zover ik weet los van elkaar. Maar goed, de artsen zullen alles checken. We moeten dat soort dingen ook niet groter maken dan ze zijn, laat de artsen dit bepalen."

Met Dost gaat het naar omstandigheden goed. "Dat is belangrijk en een positief begin van het herstel. We moeten daar zeker de tijd voor nemen. Bas is nu in goede handen en dat sterkt hem en ons."

Lees meer:
0 reacties