NEC-formule ontcijferd? "Daar heeft FC Utrecht een kans"

Pessel & Boonen zagen FC Utrecht wekenlang goed spelen. Tegen Almere City was het echter los zand. Het duo kijkt nu vooruit naar de wedstrijd tegen NEC.

"Nu moeten we thuis tegen NEC. En NEC is echt in vorm", opent Pessel bij RTV Utrecht. "Die club doet het fantastisch. Ze hebben goede spelers ingekocht en ze spelen wekelijks hoe ze moeten voetballen en spelen daarbij aanvallend voetbal." Boonen is het daarmee eens. "Ze hebben de finale van de beker bereikt en staan op een hele mooie zesde plek. Het gat is nog meer één punt met Ajax."

Trainer Rogier Meijger krijgt daarbij lof. "Het mooiste aan Rogier Meijer is dat hij zich niet gek laat maken. Hij stond op de nominatie om eruit getrapt te worden. Één wedstrijd was aan zijn lot verbonden en als hij die gelijk had gespeeld in plaats van gewonnen dan lag hij eruit." Boonen: "Ik vind NEC leuk om naar te kijken."

Op het middenveld mist FC Utrecht een belangrijke pion. "Ze hebben met Dirk Proper een hele goede nummer zes, maar die is geblesseerd en staat er niet in. Daar heeft FC Utrecht een kans om het middenveld in handen te krijgen en van daaruit te gaan voetballen."

Lees meer:
0 reacties