Mulenga looft aanvaller: "Legt lat heel hoog op de training"

Individueel trainer Jacob Mulenga heeft weleens gezien dat iets waar op de training op geoefend is tot uiting komt in de wedstrijd. Dat vertelde hij tegenover FC Utrecht TV.

De voormalige aanvaller geeft aan dat hij niet per se extra naar de aanvallers kijkt. “De wedstrijden win je als team. De aanvallers werken als geheel samen met anderen. Het is belangrijk dat iedereen zijn taak uitvoert en moet dienen voor het team als geheel”, aldus de oud-voetballer.

Wel geeft hij toe dat hij ook op de voorste linie van FC Utrecht let. Ik werk met alle aanvallers, die stuk voor stuk allen dagelijks hard werken. Isac Lidberg heeft ook moeizame tijden bij de achterban meegemaakt. Terwijl hij na reguliere trainingen erg hard door trainde met bijvoorbeeld Sam Lammers en betaalt het zich uit. Zet het teambelang op één en parkeer dat van jezelf. Nu zijn er successen en dat is mooi voor het team.”

Ook heeft Mulenga wel een moment gehad waar zijn aanwijzingen tot een goal hebben geleid. “Lammers scoorde bij SC Heerenveen (2-3) die wij geregeld zien tijdens onze trainingen. Hij legt de lat ook heel hoog op de training. Dus extra trainen op schieten resulteert nu denk ik in zo’n doelpunt. Het blijven jonge jongens die enorm veel leren.”

Hij geeft hierbij het voorbeeld van Sam Lammers. “Veel mensen hadden het over het uitblijven van doelpunten en kijk nu eens. Het gaat om vertrouwen. Met vertrouwen en werklust volgt een beloning, zo ingewikkeld zit de sport voetba; niet in elkaar", besluit de individueel trainer.

Lees meer:
0 reacties