Mühren opgelucht na zege: "Niet normaal hoe hard dit nodig was"

Robert Mühren juicht tegen FC Utrecht
Robert Mühren juicht tegen FC Utrecht Foto: © Orange Pictures

Robert Mühren was vrijdagavond de grote man bij FC Volendam. Dankzij zijn doelpunt tegen FC Utrecht klommen de Volendammers van de laatste plaats af.

Het was de eerste overwinning dit seizoen voor FC Volendam. "Ik denk dat we dit even nodig hadden", reageert de spits na afloop bij ESPN. "Niet normaal hoe hard dit nodig was. Als je zoveel wedstrijden niet wint, kruipt het in een ploeg. Het was wachten op de eerste. Mooi dat dat nu thuis is gebeurd. Eindelijk. Een bevrijding voor iedereen."

FC Utrecht stond al snel met tien man, maar pas rond het uur opende FC Volendam de score. "Het duurde lang. Dat komt omdat we nog niet goed zijn aan de bal. Dan heb je moeite", legt Mühren uit. "FC Utrecht maakte het veld klein en wij waren te statisch. We wisselden niet snel genoeg van kant, dus dan heb je het lastig."

"In de laatste fase hebben we nog mazzel gehad ook. We creëerden niets, deden niets en tikten maar wat rond achterin", vervolgt de aanvaller. "Soms lijkt het alsof we blij zijn als we de bal kwijt zijn. Maar kijk eens, we staan niet meer laatste. We kijken nu alleen nog omhoog."

Lees meer:
0 reacties