Mossou ziet ontwikkeling: "Ook FC Utrecht is voorlopig niet veilig"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Volgens Sjoerd Mossou is spelen in de Eredivisie voor veel ploegen geen zekerheid meer. Volgens de journalist gaan veel clubs er van uit dat spelen in de Eredivisie de norm zou moeten zijn.

"Stuk voor stuk leven ze in de waan dat ze allemaal een zogenoemde 'stabiele middenmoter' horen te zijn", begint Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Dat ze allemaal 'in de eredivisie thuishoren', of beter nog: in het linkerrijtje. Allemaal geloven ze heilig dat degraderen, of degradatievoetbal, een niet te verdragen ramp is."

"Even een simpel feit: sinds er elk seizoen drie clubs kunnen degraderen uit de eredivisie, zijn er in vijf jaar tijd liefst vijftien (!) Nederlandse clubs van divisie gewisseld", vervolgt Mossou. "Dat kunnen er na dit seizoen zomaar nóg meer worden, want ook Vitesse en ook FC Utrecht zijn voorlopig niet veilig."

Volgens Mossou kan goed beleid snel veranderen in slecht beleid. "De bal is rond - en doordat voetbalclubs voortdurend wisselen van directies, trainers en leidinggevenden, kan 'goed beleid' binnen twee jaar plots in 'waardeloos beleid' veranderd zijn - of precies andersom. Vraag maar aan pakweg FC Groningen of Sparta. De belofte van 'de stabiele middenmoter' is een leugen geworden. Een plek in de eredivisie zou anno 2023 een prettige meevaller moeten zijn, niet de norm der dingen, of iets waar jouw cluppie zogenaamd 'recht' op heeft", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties