Mossou over transfer: "Het begint een beetje op FC Utrecht te lijken"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

NEC heeft gestunt met de komst van Bas Dost. De oud-speler van FC Utrecht moet voor de doelpunten gaan zorgen bij de ambitieuze club uit Nijmegen. Momenteel heerst er namelijk al een crisis bij de club.

"Ik vind het een hartstikke leuke aankoop, maar het risico op een crisis is er niet minder door geworden", vertelt Sjoerd Mossou in de Voetbal Podcast van het Algemeen Dagblad. "Het aantrekken van Bas Dost verhoogt de verwachtingen natuurlijk aan maar. Dat heb je met die categorie spelers."

"Het begint een beetje op FC Utrecht te lijken. Daar zag je ook zo'n ontwikkeling, vanaf het moment dat Van Semeuren daar de boel overnam." Bij NEC is namelijk Marcel Boekhoorn de belangrijke geldschieter. "Spelers uit een hogere categorie gingen komen. Verwachtingen werden groter. Het bleek toch best wel moeilijk te zijn om dat allemaal gestructureerd op te bouwen, om echt aan te haken bij de categorie plek 5 tot en met 7", vervolgt Mossou.

Vooral uitspraken naar buiten kunnen soms verkeerd uitpakken. "FC Utrecht ging de top 3 aanvallen, weet je nog. Je krijgt heel vaak de rekening gepresenteerd van dat soort fratsen. Terwijl je ook stilzwijgend ambitieus kunt zijn." Op woensdag presenteerde FC Utrecht Oscar Fraulo van Borussia Mönchengladbach. Mossou weet niet of hij een succes wordt. "Ook dat moet je altijd weer afwachten bij Utrecht. Je denkt ieder jaar: nu gaat het gebeuren. Maar meestal gebeurt het niet", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties