Mols na operatie: "Wat vroeger normaal was is voor mij speciaal"

Michael Mols in Stadion Galgenwaard
Michael Mols in Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Michael Mols, voormalig spits van onder andere FC Twente, Feyenoord en FC Utrecht, onderging in oktober van vorig jaar met succes een operatie waarbij een hersentumor werd verwijderd. Plotseling plaatste hij een dankbaar bericht op Instagram over zijn geslaagde ingreep. 

Mols had al een tijdje last van hoofdpijn en kreeg tijdens een middagje padel plotseling een gezwollen knie. Hij besloot naar de dokter te gaan voor onderzoek.  "Ik heb alles tegen de dokter verteld. Ik heb ook gezegd dat tijdens het in de supermarkt opeens vijf á tien seconden zwart voor mijn ogen werd", vertelt Mols in gesprek met Soccernews.nl.

De Amsterdamse inwoner werd doorverwezen naar een specialist op het gebied van oogheelspecialist. "Na een aantal tests had de specialist iets gevonden achter mijn linkeroog, oftewel een hersentumor." Op de weg naar huis kreeg Mols een telefoontje van de specialist dat hij onmiddellijk terug moest naar het ziekenhuis, waar een MRI-scan van zijn hele lichaam werd gemaakt. "Tot dat moment ontdekten de artsen iets op het scherm dat leek op een golfbal achter mijn linkeroog.

Mols moest anderhalve week in het ziekenhuis verblijven voordat hij werd geopereerd. "Vooral voor mijn vrouw was het zwaar. Zij moest anderhalve week alleen slapen, maar in plaats daarvan was ze alleen maar huilen. Zij vreesde voor wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Ik wist niet wat het voor mij zou betekenen. Ik was alweer bezig met de volgende stap: zo snel mogelijk herstellen."

Gedurende de zes uur durende behandeling onderging Mols een transformatie in zijn leven "Voor de operatie was ik geen emotioneel persoon, maar erna wel. Ook ben ik een energieker en vrolijker persoon geworden. Na de operatie ben ik al een paar keer geweest naar Rangers en het gaat heel makkelijk. Wat vroeger normaal was, is voor mij nu speciaal", aldus Mols.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand